Stijn Vreven trots op zijn spelers, maar ook niet helemaal tevreden: "We waren aan het gokken"

17 februari 2019 19:02

Na de zege van Beerschot Wilrijk in Lommel (0-2) blijft de strijd om de tweede periode in 1B bijzonder spannend. De reeks van 14 ongeslagen matchen op rij stemde Stijn Vreven tevreden, al vond hij dat zijn spelers toch met vuur speelden.

"0-2 lijkt een makkelijke overwinning, maar dat was het zeker niet", vertelde Vreven na afloop. "Het was uiteindelijk een felbevochten zege. In het algemeen hebben wij meer kwaliteiten dan Lommel, maar dat komt alleen tot uiting als wij dezelfde passie en vechtlust tonen. Lommel was sterker in de duels en zo kwamen we niet in ons spel."

Vreven stuurde tijdens de pauze bij. "Tijdens de rust heb ik mijn spelers gezegd dat ze een tandje moesten bijsteken. We waren aan het gokken", aldus de Beerschot Wilrijk-coach. "Je weet nooit als er een vrije trap goed valt. Maar zonder goed te voetballen hebben we toch met wat meer passie en opportunistisch gespeeld."

"Dat moet als het voetballend vermogen er niet is. Al hebben we ook weinig weggegeven en zijn we nooit in de problemen geraakt. Dit was vooral een heel zakelijke overwinning."

14 ongeslagen matchen

De strijd om de tweede periodetitel blijft dus ongemeen spannend. "Een reeks van 14 ongeslagen wedstrijden, chapeau voor mijn spelers", is de Limburger trots. "We moeten eerlijk zijn: het niveauverschil tussen Lommel en Beerschot is niet zo groot. Maar wij blijven in de running voor de finale. Dan ben je goed bezig. De spelers doen het elke week, ook al is er veel druk en spelen we altijd na Mechelen."

Bart Ver Elst

2e klasse \\ Lommel SK \\ Beerschot
 
 
Reacties.