Valse noot of niet, Club Brugge denkt nu enkel nog aan een nieuwe titel: "Pas in play-off 1 word je kampioen"

18 maart 2019 07:37

Club Brugge weet waar het aan toe is om de landstitel te verlengen: zelf de vierpuntenkloof met Genk dichten, terwijl vier topploegen klauteren om hén in te halen. Geen sinecure. Maar in Brugge twijfelen ze er niet aan dat iedereen klaar zal zijn.

"De kloof had kleiner kunnen en moeten worden", begon Siebe Schrijvers zondagavond met een zucht door de 1-2 nederlaag tegen Moeskroen. "Met alle punten die we al hebben laten liggen, konden we eigenlijk al gelijk of zelfs boven Genk staan. Zonde, maar dat moeten we dan maar rechttrekken in de play-offs." 

"De favoriet? Dat kan iedereen zijn. We hebben al gezien dat zelfs de zesde nog kan meedoen. Maar van de ploegen in de top zes is hier nog niemand komen winnen en we hebben al bewezen dat we er staan in topmatchen. Wij zullen klaar zijn voor play-off 1", verzekerde Schrijvers.

Trainer Ivan Leko deed ook zijn zegje over de tien belangrijkste matchen van het jaar, zonder zich zorgen te maken over de povere afsluiter van het reguliere seizoen. "Het zit hier al lang goed, zowel voetballend als mentaal. Nu is het vooral een kwestie van te kunnen reageren in die play-offs."

"Dan pas is het money time", herhaalde Leko wat hij al een paar weken zegt. "De titelstrijd zal dit jaar, zoals elk jaar, beslist worden in de play-offs. Daar word je kampioen. Maar je kan ook van geen enkele wedstrijd op voorhand al zeggen dat we ze zeker zullen winnen, dus we zullen in topvorm moeten zijn. 19 mei, dan zal iedereen weten wie de beste ploeg van België is", besloot Ivan Leko.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Moeskroen
 
 
Reacties.