Anderlecht, Racing Genk en Club Brugge starten met ambitie aan PO 1: "Het wordt geen tweestrijd tussen Club en Genk"

19 maart 2019 10:00

Maandag was er de bekendmaking van de kalender van play-off 1. Tijdens dat evenement lieten de teams ook weten wat hun ambities waren voor de play-offs.

Genk begint de play-offs met een voorsprong op vier punten van Club Brugge. Anderlecht volgt ietsje verder op een kloof van zes punten. Met welke ambitie starten deze drie clubs aan play-off 1?

Club Brugge

"Wij spelen in elk geval geen spelletjes", zegt Roel Vaeyens, coördinator 'sport' van Club Brugge, bij Het Laatste Nieuws. "Club Brugge is één van de favorieten, wij steken ons zeker niet weg. Voor het seizoen hebben wij onze titelambities uitgesproken en dat doen wij nu opnieuw. Het zal ook niet enkel tussen Club en Genk gaan, daarvoor staat alles te dicht bij elkaar."

Anderlecht

"Na twee wedstrijden kan het al voorbij zijn", aldus sportief manager Michael Verschueren over de moeilijke start op Genk en daarna de topper thuis tegen Club Brugge. "Maar net zo goed is de kloof dan kleiner geworden. Ik ben er blij mee dat we meteen vol aan de bak moeten. Een Europees ticket is het doel."

Racing Genk

"De grote favoriet is Club Brugge", volgens algemeen manager Erik Gerits. "Maar we willen heel graag. We zijn herfstkampioen, we zijn de kampioen van de reguliere competitie, hopelijk zijn we op het einde van de rit ook de echte kampioen. We zijn titelkandidaat, maar geen titelfavoriet"

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ KRC Genk
 
 
Reacties.