Grote plannen in Brussel: "Nieuw icoon voor de topsport in België" en "Gouden generatie verdient een Golden Generation Arena"

19 maart 2019 15:00

Bob Verbeeck en Peter Bossaert nodigden de pers uit voor een groots opgezette persconferentie in Tubeke, waar werd gesproken over het stadiondossier in Brussel. "Want deze gouden generatie verdient een Golden Generation Arena."

"We willen er opnieuw voor zorgen dat mensen fier zijn op onze sporttempel in België", aldus CEO Peter Bossaert van de KBVB. "Met nieuwe iconen in het stadion, naast de beschermde gevel die er al is."

"We hebben een unieke generatie, een Golden Generation. En die verdient een Golden Generation Arena", werd er gesproken over een grondige renovatie van het Koning Boudewijnstadion.

Wedstrijd

De KBVB en Memorial organiseren daarom samen een wedstrijd voor het ontwerp van een nieuwe, sportieve tempel. Het is een uitnodiging aan academische wereld, faculteiten architectuur, bouwkunde en ingenieurswetenschappen voor multifunctioneel stadion.

Trots zijn op onze infrastructuur

The Golden Generation, 1895, Roberto Martinez, Peter Bossaert, de Memorial en de publieke stakeholders zullen in de jury zitten voor een vernieuwde voetbaltempel, die maximaal 200 miljoen euro mag kosten. De vernieuwde tempel zou tegen 2022 klaar moeten zijn.

"Het is nu het moment om er werk van te maken", aldus nog Bossaert. "We kunnen nog geschiedenis schrijven, maar we mogen deze generatie niet ontgoochelen. We willen ook trots zijn op onze infrastructuur."

Aernout Van Lindt

België
 
 
Reacties.