Ex-keeperstrainer Rode Duivels: "Real heeft Courtois niet gekocht om op de bank te zitten"

19 maart 2019 18:50

In tegenstelling tot bij Real Madrid, hoeft Thibaut Courtois bij de Rode Duivels niet te vrezen voor zijn plek onder de lat. In een gesprek met voetbalkrant maakt Philippe Vande Walle zich niet al te veel zorgen over de toekomst van Courtois bij de 'Koninklijke.'

Afgelopen weekend koos Zinédine Zidane voor Keylor Navas tussen de palen voor het competitieduel tegen Celta Vigo. Real won met 2-0 en de Costa Ricaan ging dus met een clean sheet de interlandbreak in.

“Zidane greep zaterdag terug naar de spelers die hij kende. Niet enkel Navas, maar ook Marcelo en Isco stonden zaterdag aan de aftrap, hoewel ze de afgelopen maanden weinig speelden”, begint Vande Walle. “Je mag niet vergeten dat die jongens een hoop trofeeën hebben gewonnen met Real.”

“Courtois heeft zich weinig te verwijten. Real Madrid slikt dit seizoen veel tegendoelpunten, maar zijn verdediging presteert dan ook niet op topniveau.”

Thibaut hoeft zich niet per se te bewijzen tegen de Russen

De voormalige keeperstrainer van de Rode Duivels verwacht Courtois snel terug onder de lat in Bernabéu. “Real heeft Courtois niet gekocht om hem op de bank te zetten. De interlandbreak kan hem deugd doen: hij krijgt nu wat ademruimte bij de Belgen. Thibaut hoeft zich niet per se te bewijzen tegen de Russen. Hij moet vooral niet panikeren.”

Ten slotte neemt de Henegouwer die tien jaar lang voor Club Brugge speelde het nog op voor Navas. “Natuurlijk is Navas geen slechte keeper. Hij deed het de afgelopen seizoenen gewoon goed. Maar het is logisch dat we in België allemaal fan zijn van Courtois. Een beetje chauvinisme mag wel.”  

Simon Wauters

La Liga \\ Real Madrid \\ België
 
 
Reacties.