EK de laatste kans voor Rode Duivels op grote prijs? "Nee, België is meer dan één generatie"

19 maart 2019 12:34

De Rode Duivels vatten donderdag de kwalificatiecampagne voor het EK 2020 aan tegen Rusland. Voor veel waarnemers de laatste kans voor 'de Gouden Generatie' om een prijs te pakken. Simon Mignolet is het daar echter niet mee eens.

De nummer 2 onder de Belgische doelmannen ziet het niet eindigen na 2020. "We hebben een geweldige generatie, maar waarom zou het daarmee moeten eindigen? Ik merk dat er nieuwe jongens klaarstaan. We moeten dus niet te fel focussen op wie er precies bij was in Rusland, maar durven naar de toekomst te kijken", zegt hij in HBvL.

De verjonging wordt met mondjesmaat ook al doorgevoerd. En met de doorbraak van jongens als Vanheusden en Verschaeren zitten er straks misschien nog in de wachtkamer. "Misschien was dat wel de fout na het WK in 1986, toen de halve finales ook gehaald werden. Er werd te lang over die bepaalde generatie gepraat."

"België is meer dan één generatie, het is een écht voetballand geworden en dat niveau moeten we aanhouden. We zijn alvast erg gretig om sterk voor de dag te komen, het nieuwe EK-format dat over heel Europa zal gespeeld worden, spreekt iedereen enorm aan. Maar laat ons eerst maar focussen op de kwalificatie.”

Johan Walckiers

België
 
 
Reacties.