? Moet Lambrecht aanblijven of niet? Verenigde Lokerse supporters zijn er nog niet uit

19 maart 2019 18:31

In welke reeks Lokeren volgend seizoen ook voetbalt, er ligt heel wat werk op de plank. Uit een bezoek aan het fandorp vorige zondag bleek hoeveel positivisme er rond de club hangt. Of Lambrecht moet doorgaan als voorzitter of er een overname moet komen, blijft echter een moeilijk vraagstuk

Heel wat supporters van de sportieve degradant zakten zondagnamiddag al af naar het stadscentrum om hun steun voor de club te betuigen. Met zijn allen staan ze nog als één blok achter het team: mooi om te zien na zo'n moeilijk seizoen. Wat dat betreft, is er sprake van een groot samenhorigheidsgevoel en een minstens even grote eenheid.

Wat de voorzitter betreft, is die minder gemakkelijk te vinden. De meeste mensen die we polsten zijn wel voorstander van verandering en innovatie, maar zijn zeker ook niet blind voor wat Lambrecht meer dan twintig jaar voor de club heeft gedaan. Zo ook Hendrik Van den Broeck.

"Lambrecht heeft zijn verdienste", erkent de Lokeren-supporter. "Maar het is stilaan tijd voor iemand anders. Indien we in 1A zouden blijven, dan moet er zeker wat veranderen en zeker een overname komen." Ook aan Jari Strobbe vroegen we of Lambrecht er best mee stopt. "Ik weet het niet. Alles is wel wat verouderd." De wens voor vernieuwing is er dus. En toch.

Nog een jaar doorgaan?

"Als Lambrecht nog een jaar kan voortdoen, zou dat voor mij goed zijn. Ik hoop dat ze de juiste beslissingen nemen", klinkt het nog. Met Naomi D'Haeseleer draagt ook een vrouwelijke fan hem nog in het hart. "We zien hem allemaal graag. Hij is een schat van een mens, maar het is beter dat hij de fakkel doorgeeft. Het zou niet slecht zijn als er zaken veranderen."

Kevin Vanbuggenhout

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren \\ Cercle Brugge
 
 
Reacties.