Huizenhoog cliché ontkracht: trainerswissels blijken wel te werken in de JPL

21 maart 2019 17:16

"Het is niet de fout van de trainer, maar ze kunnen moeilijk al hun spelers ontslaan", hoor je na zowat elke trainerswissel. Toch lijkt van trainer te veranderen tegenwoordig te renderen in de Jupiler Pro League.

Sport/Voetbalmagazine berekende de cijfers van de zes clubs die dit seizoen hun trainer aan de kant schoven. De bekendste ommekeer is uiteraard die van Moeskroen, waar Bernd Storck het een heel stuk beter doet dan Frank Defays.

Jess Thorup loodste AA Gent met 36 op zestig naar play-off I. Hij deed het daarmee beter dan Yves Vanderhaeghe, die minder dan de helft van de punten pakte. Bij Waasland-Beveren stonden zowel Yannick Ferrera als Adnan Custovic vijftien wedstrijden aan het roer. Custovic pakte vijf punten meer dan zijn voorganger en hield de Waaslanders zo in 1A.

Ook bij Kortrijk mochten twee coaches vijftien wedstrijden leiden. Glen De Boeck kwam niet verder dan zestien punten, Vanderhaeghe pakte na zijn ontslag bij Gent 27 punten met de West-Vlamingen.

Bij Anderlecht deed Fred Rutten het iets beter Dan Hein Vanhaezebrouck, die nochtans met twaalf op twaalf aan het seizoen was gestart.

Bij Lokeren konden zelfs twee trainerswissels niet baten. Trond Sollied en De Boeck pakten weliswaar meer punten dan Peter Maes, maar konden de club van Roger Lambrecht niet redden.  

Bij Oostende gooide Gert Verheyen te laat de handdoek in de ring om al van een impact te kunnen spreken. 

Simon Wauters

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KAA Gent \\ Sporting Lokeren \\ KV Oostende \\ KV Kortrijk \\ Moeskroen
 
 
Reacties.