Een terugblik op het debuut van Eden Hazard bij de Rode Duivels: "Uitzonderlijk talent"

24 maart 2019 15:31

Vanavond in en tegen Cyprus speelt Eden Hazard zijn 100ste wedstrijd voor de Rode Duivels. De match waarin het allemaal begon, was een oefeninterland tegen Luxemburg eind 2008. Hazard mocht toen op 17-jarige leeftijd debuteren.

De oefenwedstrijd kwam er naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van het Luxemburgs voetbal. Toenmalig bondscoach René Vandereycken liet Hazard twintig minuten voor tijd Wesley Sonck aflossen, de partij eindigde op 1-1.

Vandereycken komt nog een keer terug op het debuut. "Eden Hazard was nog geen titularis bij Rijsel, maar dankzij onze scouting en de info vanuit de nationale jeugdploegen wisten we dat hij een uitzonderlijk talent was."

Hij kreeg meer voor mekaar dan de beschikbare spitsen

Het was noodzakelijk om hem op die vroege leeftijd te brengen. "Op zijn 17e kreeg hij toen meer voor mekaar dan de beschikbare spitsen. Aan aanvallende kwaliteiten hadden we een groot gebrek. Daarom was het voor ons heel duidelijk dat we Hazard zo snel mogelijk moesten oproepen. En ook omdat we hem snel wilden laten kennismaken met het internationale voetbal."

Sam Suttels

België \\ Cyprus
 
 
Reacties.