Ex-speler vol lof over Anderlecht-trainer Rutten: "De beste coach die ik ooit had"

24 maart 2019 17:18

Fred Rutten is een enigma. Binnen Anderlecht komt hij soms stuurs over, maar publiekelijk komt hij als een aimabel man over. Van zijn ex-spelers krijgt hij trouwens enkel lof. Zo ook van Jonathan Reis, die hij bij PSV onder zijn hoede had.

Reis deed het verhaal van zijn turbulent leven in het Eindhovens Dagblad. De Braziliaan zag zijn carrière bij PSV verkort door een verschrikkelijke knieblessure na een botsing met Roda JC-doelman Tyton. Daarna kwamen de verhalen over alcohol en drugs naar voor. "Daar heb ik veel spijt van. Ik was onbezonnen en deed domme dingen, die ik nu nooit meer zou doen", aldus de aanvaller.

Daarna ging het richting Vitesse. "Ik kon daar voor vier jaar tekenen, terwijl ik bij PSV na mijn blessure maar een contract voor een seizoen aangeboden kreeg. Marcel Brands vond het risico te groot. Het deed pijn om een club met zoveel geweldige supporters te verlaten, maar ik heb ook ontzettend veel aan PSV te danken."

"Ik heb met Fred Rutten mogen werken, de beste coach die ik ooit gehad heb. Een fantastische trainer en vooral een goed mens. Iemand met hart voor zijn spelers, waar je elke seconde voor door het vuur wilt gaan. Hij heeft me ondanks al mijn fouten toch kansen gegeven."

Johan Walckiers

Anderlecht
 
 
Reacties.