3 assists van De Bruyne volstaan niet voor City tegen Tottenham in ongezien spektakelstuk, Liverpool wint opnieuw van Porto

17 april 2019 22:57

De laatste twee halve finalisten in de Champions League zijn gekend: Tottenham plaatste zich na een zinderende partij op bezoek bij City en ook Liverpool gaat door.

City vs Tottenham: goals, goals, goals!

Na vier minuten wist Sterling, op aangeven van De Bruyne, de 1-0 uit de heenmatch al weg te vegen. Maar nog binnen de eerste tien minuten ging City van de hemel naar de hel: Son was met twee treffers de kwelduivel van dienst.

De thuisploeg bleef echter niet bij de pakken zitten en stelde binnen de volgende tien minuten alweer volledig orde op zaken. Een minuut na de 1-2 tekende Bernardo Silva voor de 2-2, Sterling maakte vervolgens zijn tweede van de avond en dat na nauwelijks twintig minuten. De Bruyne gaf net zoals bij de 1-0 de assist.

Met een 3-2 ruststand had City nog een doelpunt nodig om zich te kwalificeren voor de halve finale. Dat lukte in eerste instantie ook na de 4-2 van Agüero, opnieuw met de beslissende pass afkomstig van De Bruyne, maar dat was zonder Llorente gerekend. Hij zadelde The Citizens op met een kater van formaat: 4-3 was het eindresultaat van een zinderende pot voetbal. In de laatste minuut leek Sterling City nog naar de zevende hemel te schieten, maar zijn 5-3 ging niet door wegens buitenspel.

Ook Liverpool naar laatste vier

Tottenham krijgt in de halve finales het gezelschap van Liverpool, dat met ruime 1-4 cijfers won van Porto. Mane zorgde voor een 0-1 ruststand en in de tweede helft vonden ook Salah, Firmino en Van Dijk de weg naar doel. Tussendoor had toekomstig Real-speler Militao er nog 1-2 van gemaakt.

Tottenham neemt het nu op tegen Ajax, voor Liverpool wacht met Barcelona misschien wel de grote favoriet. De heenmatchen worden over twee weken afgewerkt.