Verstraete looft keuze van trainer Custovic: "Een heel goede beslissing"

23 april 2019 13:37

Waasland-Beveren kon zondag tegen Moeskroen weer rekenen op een fitte Louis Verstraete en dat was misschien wel de X-factor waardoor het de punten kon thuishouden. De week voordien zat de middenvelder niet eens in de selectie. Hij kreeg toen rust voorgeschreven van coach Adnan Custovic.

De Bosniër was dan weer opgetogen over de prestatie van zijn middenvelder tegen Moeskroen. "Ik ben heel blij voor Louis Verstraete. Ik vond in de aanloop naar de match tegen Cercle dat hij vermoeid oogde. Ik heb hem dan echt op rust gezet, zodanig dat de energie kon terugkeren."

Echte teamplayer

Een speler die zich zo inzet en zo aan het collectief denkt, kan Custovic altijd gebruiken in zijn team. "Op sommige momenten zie ik hem nog lopen met de bal en verkeerde beslissingen nemen. Maar anderzijds is er het volume dat hij heeft en zijn engagement tegenover het team. Hij is een echte teamplayer."

Ook Verstraete zelf besefte dat het weekendje rust wel nodig was. "Het was een verstandige keuze, een heel goede beslissing. Ik zat er even door, fysiek dan. Ik had wat last aan mijn enkel, dat is nu nog niet honderd procent. Ik denk dat ik achttien matchen op rij ofzo gespeeld had. Ik moest even de batterijen opladen."

Trainer en speler zijn samen tot die conclusie gekomen, al kwam het initiatief wel van Custovic. "De coach voelde dat aan en zag dat ik op training minder goed was. Hij heeft dat dan met mij besproken en samen hebben we de knoop doorgehakt."

Kevin Vanbuggenhout

Moeskroen \\ SK Beveren
 
 
Reacties.