Ajax zet PSV onder druk na knotsgekke recordwedstrijd

24 april 2019 10:47

Ajax ontving vanavond Vitesse in de Eredivisie. De Amsterdammers zijn in een felle titelstrijd verwikkeld met PSV, Vitesse droomt nog van de titel.

Ajax ontving vanavond Vitesse in de Eredivisie. De Amsterdammers zijn in een felle titelstrijd verwikkeld met PSV, Vitesse droomt nog van een Europees ticket.

Ajax beleeft een sprookje. Volgende week dinsdag speelt het op het veld van Tottenham de heenwedstrijd van de halve finale van de Champions League.

Maar de Amsterdammers willen ook eindelijk nog eens een titel pakken. Daarvoor moest het dinsdagavond voorbij Vitesse.

De wedstrijd bleef lang op 0-0 hangen, tot Hakim Ziyech op slag van rust de 1-0 scoorde. Na de rust schakelde Ajax een versnelling hoger. Dušan Tadic scoorde de 2-0 van op de stip en Matthijs De Ligt kopte nog voor het uur de beslissende 3-0 tegen de touwen.

Het jonge toptalent scoorde op die manier een historisch doelpunt. Het was namelijk de 159e goal van Ajax over alle competities heen. AZ scoorde er in het seizoen 1980-1981 eentje minder. Bovendien spelen de Amsterdammers nog minstens zes wedstrijden. Het record uit Alkmaar gaat dus helemaal aan diggelen.

Ook het laatste half uur was meer dan aangenaam om te volgen. Vitesse scoorde nog twee keer, Tadic zette zijn tweede strafschop van de avond om een een doelpunt van Ziyech werd afgekeurd voor buitenspel. In de slotfase mocht Matus Bero (Vitesse) wat vroeger gaan douchen na een tweede gele kaart.

Waar stopt dit voor Ajax? Op de eerste dag van juni in het Wanda Metropolitano met een beker met grote oren? Wij durven niet meer te beweren dat het niet kan.