Marc Coucke spreekt ook over 'Operatie Propere Handen', RSC Anderlecht kan bovendien mogelijk nog 'profiteren' van de zaak

24 april 2019 11:25

Marc Coucke sprak in Van Gils en Gasten onder meer over de malaise van RSC Anderlecht, maar hij had ook nog iets te zeggen over 'Operatie Propere Handen'.

"Ik ken het dossier niet. Toen ik voorzitter was van de Pro League wilde ik het dossier niet kennen en ik vond dat mensen die betrokken waren bij een of andere club zich daar ver moesten van afhouden", aldus Coucke over de zaak.

"Ik wil wel hulde brengen aan de voetbalbond dat ze het snel doen. In een vorig schandaal met de 'omkoopchinees' zijn er geen maatregelen genomen en werden pas jaren later straffen uitgesproken."

Korte termijn

"De Europese voetbalorganisatie kijkt heel nauw naar wat nu aan het gebeuren is. Ik hoop dat iedereen onschuldig is, maar als er blijkt dat er matchfixing gebeurd is, is het belangrijk dat alles op korte termijn zal uitgesproken worden."

RSC Anderlecht is gek genoeg nog een beetje betrokken partij in de hele zaak. Als KV Mechelen de Beker van België wint en Europa niet in zou mogen, dan schuift het laagste Europees ticket door naar de winnaar van het duel tussen het nummer 5 (in plaats van 4) van play-off 1 met de winnaar van play-off 2. Ook een reden waarom Coucke stopte als voorzitter van de Pro League.

Bart Vandenbussche

Beker van België \\ Anderlecht \\ KV Mechelen \\ SK Beveren
 
 
Reacties.