Moeskroen wist doelman met Europa League-ervaring te strikken: "Als kind fan van Grasshoppers Zürich"

24 april 2019 15:17

Met een eerste basisplaats op het veld van Waasland-Beveren is hij onlangs pas aan de oppervlakte gekomen, maar Vaso Vasic is een wintertransfer van Moeskroen met de nodige adelbrieven. Drie jaar geleden speelde de Zwitserse Serviër nog Europa League, tegenwoordig keept hij in play-off 2.

Vasic werd in Zwitserland geboren en kwam daar in de grootste stad van het land aan het voetballen, bij Grasshoppers. "Het is de club waar ik de jeugdreeksen heb doorlopen. Als kind was ik ook echt fan van Grasshoppers Zürich. Het was mijn club." Ook al speelde hij in 2016 nog Europa League tegen Fenerbahçe, helemaal doorbreken lukte niet.

Overal ter wereld blijft het spelletje hetzelfde - Vaso Vasic

Waarna de doelman aan een Grieks avontuur begon bij Apollon Smyrnis. "Het was heel speciaal. Er heerst een heel andere mentaliteit. In het begin speelde ik niet, de laatste matchen wel. Overal ter wereld blijft het spelletje wel hetzelfde." Smyrnis promoveerde enkele jaren geleden nog van tweede naar eerste klasse. "Ook in de Griekse tweede klasse zijn er profclubs, maar de echte professionele clubs zitten in eerste." 

Nu zoekt Vasic zijn geluk in Moeskroen. Weer heel wat anders. "Het is een zegen om hier te kunnen zijn. Normaal had ik de eerste twee matchen van play-off 2 al gespeeld, maar toen geraakte ik geblesseerd. We hebben een professionele coach en staff. De ploegmaats hebben het mij gemakkelijk gemaakt om mij aan te passen. Ik kijk ernaar uit om iedereen te leren kennen."

Het contact met de supporters, daar hecht Vasic ook belang aan. "Ik heb geen social media, het is dus moeilijk om alles te volgen. Ik probeer wel om dichter bij de fans te geraken en onder de mensen te komen. Zodat zij mij leren kennen en ik hen."

Kevin Vanbuggenhout

Moeskroen
 
 
Reacties.