Advocaat Luyckx haalt opnieuw uit: "Trainers hebben geld verdiend aan transfers, dat is ook competitievervalsing"

18 mei 2019 13:31

Geen Dejan Veljkovic op de Commissie Hoger Beroep, maar hij werd wel vertegenwoordigd door zijn advocaten Kris Luyckx en Bart Verbelen. Die vroegen nogmaals om de zaak op te splitsen, omdat Veljkovic zijn rechten niet kan verdedigen op de Commissie.

"We willen een bondgenoot zijn, maar we kunnen door het statuut van spijtoptant momenteel niet alles vertellen", aldus Kris Luyckx op de zitting. "Dit is een gemiste kans." 

Wel wordt er benadrukt dat Veljkovic eventueel later kan komen praten, als zijn rol als spijtoptant in het gerechtelijk onderzoek afgerond is. Daarom vraagt men een opsplitsing van de zaak.

Lambrecht & co

Verder haalt Luyckx ook uit naar een aantal andere moraalridders, waaronder ook Roger Lambrecht: "Er zijn voetbalmecenassen die - om de clubkleuren zwart-geel-wit niet te noemen - vooral het zwarte van hun clubkleuren vertegenwoordigden."

En hij ging volgens Het Nieuwsblad nog verder: "Er zijn trainers die geld hebben verdiend aan transfers van spelers. Of aan het opstellen van bepaalde spelers. Dat zal later blijken en is volgens onze bescheiden mening ook competitievervalsing. Nu kunnen we daar nog niet vrijuit over spreken."

Redactie

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ Sporting Lokeren \\ KV Mechelen \\ Moeskroen \\ SK Beveren
 
 
Reacties.