Beerschot pareert kritiek op verdwijnen van Wilrijk in de naam: "Die kritiek zal enkel van buitenstaanders komen"

18 mei 2019 16:26

Beerschot keert terug naar zijn roots. De naam van fusieclub Wilrijk wordt afgestoten. Ook het logo gaat terug naar wat het vroeger was, in een modern jasje uiteraard. Vice-voorzitter Walter Damen pareert de kritiek.

Want zonder KFCO Wilrijk had Beerschot nooit kunnen overleven. "Dit is een logische stap in de verdere uitbouw van de club. Beerschot is een stuk geschiedenis en bovendien de enige naam die onze supporters gebruiken. Ook commercieel is een terugkeer naar de oude naam een stap vooruit", zegt hij GvA.

“De kritiek zal uitsluitend van buitenstaanders komen en bovendien zullen we nooit vergeten wat de samenwerking met KFCO Wilrijk heeft betekend. Ook dat is een onderdeel van onze clubgeschiedenis en dat zullen we niet onder de mat vegen."

Pijnlijk wel, zo twee jaar voor KFCO Wilrijk zijn honderdste bestaan had gevierd. "Dat is een moment waarop we willen stilstaan bij de samenwerking en de successen die we als KFCO Beerschot Wilrijk hebben behaald. En ook via onze jeugdwerking zal de link met Wilrijk altijd blijven."

Redactie

Beerschot
 
 
Reacties.