Vermoorde onschuld voor Geschillencommissie: "We vragen ons echt af wat onze cliënt hier staat te doen!"

18 mei 2019 15:01

Het luik van de 'verdachte' makelaars is begonnen bij de Geschillencommissie. Als eerste mocht Walter Mortelmans zijn verdediging voeren. Zijn advocaten deden dat met passie en sleepten er allerlei juridische uitleg bij. Maar de conclusie: ze weten niet wat hem ten laste kan worden gelegd.

Mortelmans, manager van Olivier Myny (speler Waasland-Beveren), zou zijn cliënt gevraagd hebben niet voluit te gaan tegen KV Mechelen. Hij wordt dus beschuldigd van het vormen van een criminele organisatie. 

"Mijn cliënt kent een vlekkeloze carrière van 25 jaar als makelaar", aldus zijn advocaat Steven Van de Kerkhof. "Men voert hier een procedure op een drafje om de voetbalkalender klaar te hebben en Europese tickets uit te delen. Wat verwijt de bondsprocureur ons? Dat hij telefonische contacten had met Thierry Steemans, financieel directeur van KV Mechelen. Er werd gepolst of Olivier Myny wel voluit zou gaan. Er zou volgens de bondsprocureur gezegd zijn dat Myny zich moest inhouden."

"Er zijn inderdaad telefonische contacten geweest met Thierry Steemans. En er is inderdaad gesproken over interesse van KV Mechelen voor Olivier Myny. Dat was al langer zo. Hij heeft dan inderdaad gezegd dat hij eens met Myny zou gaan klappen. 'Dat ze hunne shit zelf maar oplossen'", zei Mortelmans volgens zijn advocaten."

"Er is nooit gesproken over geld. De verhoren van Olivier Myny en makelaar Thomas Troch bevestigen dat ook. Ik stel mij dan ook de vraag: wat staat onze cliënt hier eigenlijk voor deze Geschillencommissie te doen? Het is ons volstrekt onduidelijk."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League
 
 
Reacties.