Vincent Kompany wordt speler/trainer van Anderlecht, maar wat houdt het nu juist in?

19 mei 2019 14:19

Het nieuws van de dag is uiteraard dat Vincent Kompany naar Anderlecht trekt. Hij zal voor de komende drie jaar speler/trainer worden, maar wat houdt het juist in?

Er zal sowieso een assistent naast hem moeten komen die een Pro License-diploma heeft. Vincent Kompany heeft dat namelijk nog niet. De Pro License is het hoogst haalbare trainersdiploma, erkend door de UEFA.

Wie assistent wordt, is nog niet duidelijk. Wel staat vast dat het een heel belangrijke keuze is. Hij moet de ploeg leiden als Kompany op het veld staat, dus het zal iemand moeten worden die zijn sporen al verdiend heeft. 

Voor Vincent Kompany zelf is het alvast duidelijk. Het bestuur van Anderlecht heeft het allemaal in detail aan hem uitgelegd. "Michael en Frank (Arnesen) legden me het tot in detail uit hoe het zou werken. Ze hadden het doordacht. De eigenaar, meneer Coucke, bood me zijn volle steun aan. Ik zie het helemaal zitten", aldus Vincent Kompany. Het wordt dus afwachten wie aan de zijde van Vincent Kompany zal komen als assistent.

Johan Walckiers - Nils Wens

Anderlecht \\ KAA Gent
 
 
Reacties.