Belgische arbitrage komt met masterplan, Pro League schiet het meteen af

22 mei 2019 18:59

Woensdagnamiddag stelt de Referee Office om 14u30 het nieuwe masterplan voor de Belgische arbitrage officieel voor, maar de Pro League tekende nog voor de presentatie al unaniem voorbehoud aan.

Update: David Elleray zal de komende maanden worden bijgestaan door een aantal belangrijke figuren. Stéphanie Forde wordt de vrouw onder de scheidsrechters, Bertrand Layec wordt de nieuwe technisch directeur en ook Frank De Bleeckere schaart zich achter de goede zaak.

Het plan dat Elleray voorstelde steunt op vier pijlers: 

  1. Een nieuwe organisatiestructuur;

  2. Een hyperprofessionele voorbereiding, training en performance analyse van de scheidsrechters;

  3. Een nationaal talentenplan;

  4. Een heldere communicatie met alle betrokken (clubs, spelers, supporters, media,…)

Pro League formeel

De Pro League is dan weer duidelijk: “Deze ochtend, op de Algemene Vergadering van de Pro League, stelden de CEO van de KBVB Peter Bossaert en independent advisor David Elleray de conclusies van het plan arbitrage voor”, reageerde de Pro League in een persbericht.

“De vereniging van profclubs aanhoorde het voorstel van de KBVB en onderlijnt de kwaliteit en noodzaak van het plan, onder meer inzake de rekrutering en opleiding van jonge scheidsrechters en de omkadering en evaluatie van de professionele scheidsrechters.”

“De Pro League tekent echter unaniem voorbehoud aan bij de budgettering van het plan en vraagt dat de CEO naar Engels model zitting neemt in het hoogste orgaan van het scheidsrechtersdepartement. De Pro League herhaalt nogmaals bondsartikel B.242.12, dat aangeeft dat de coördinator Arbitrage voor het Profvoetbal door het Uitvoerend Comité wordt benoemd, op voordracht van de Pro League."

Simon Wauters

Jupiler Pro League
 
 
Reacties.