Michael Verschueren legt uit wat de komst van Vincent Kompany betekent richting Manchester City, de titelambities en het trainersdiploma

22 mei 2019 06:52

Vince The Prince kwam, zag en overwon. Nog voor hij één daad heeft gesteld bij RSC Anderlecht heeft hij de harten van de fans alvast gewonnen. Michael Verschueren legt uit wat de komst van Kompany allemaal kan betekenen.

Wat er alvast niet komt is een statuut van satellietclub van Manchester City. "Een structurele samenwerking tussen topclubs is moeilijk. Het is niet omdat Kompany hier nu zit dat wij de tien beste huurspelers van City krijgen", is Verschueren duidelijk in Het Nieuwsblad.

"We hebben goeie contacten met meerdere Europese clubs. Wat wel kan is een oefenmatch tegen Man City. Zeker in een jaar zonder Europees voetbal, kan dat leuk zijn", vulde de sterke man van RSC Anderlecht aan.

Géén overgangsjaar, maar ...

Kompany is volgens Verschueren ondertussen bezig de laatste hand aan zijn Pro License te leggen - "Nog één trainingssessie" - en wil met paars-wit onder Kompany graag drie jaar door. "Maar de topclubs zullen snel in de rij staan."

Toch wil Verschueren niet te hoog van de toren blazen: "We moeten niet pretentieus zijn en zeggen dat we direct kampioen gaan spelen. Neen, volgend seizoen mag geen overgangsjaar zijn, maar als het nog twee jaar duurt om weer naar de top te klimmen, dan duurt het nog twee jaar."

Aernout Van Lindt

Anderlecht \\ Manchester City
 
 
Reacties.