Hoe stel je een elftal samen dat 3 dagen non-stop heeft gefeest? Clement legt uit

22 mei 2019 14:50

Donderdag was er de match tegen Anderlecht, gevolgd door vieringen in Brussel, discotheek Versuz en Genk zelf. Maar er moest zondag nog gevoetbald worden tegen Standard en ook na die match werd er vlotjes verder gefeest.

Clement legde na de match tegen Standard uit hoe hij zijn team heeft samengesteld voor de laatste match van het seizoen. "Ik zag zaterdag enkele spelers binnenstrompelen voor de training en toen vreesde ik voor de wedstrijd", aldus Philippe Clement.

Slechte shape

"Daarnaast heb ik ook geen risico genomen met jongens die de laatste weken al last hadden van kleine blessures. Zij die te veel gefeest hebben liet ik ook aan de kant", aldus Clement. En daar had de succestrainer van Genk een aparte manier voor.

"Voor de match moeten de spelers hun 'Shape' invullen en op basis daarvan heb ik mijn elftal op twee posities moeten wijzigen. Zij voelden zich niet goed genoeg om een degelijke match te spelen."

Trossard was een van de vier jongens die zowel tegen RSCA als tegen Standard mocht starten. "Hij had er op aangedrongen en ik gunde hem die applausvervanging", besloot Clement.

Hannes Van Gael

KRC Genk \\ Standard
 
 
Reacties.