"Anderlecht is het Man United van België" & "Misschien wel goed dat ze eens geen Europees voetbal spelen"

24 mei 2019 09:16

Yannick Bolasie werd de afgelopen maanden door Everton uitgeleend aan Anderlecht en de kans is klein dat we hem volgend seizoen terugzien in het Astridpark. Dat gaf hij zelf aan in de Britse media.

Yannick Bolasie blikt tevreden terug op zijn passage bij Anderlecht, maar een verlengd verblijf zit er hoogstwaarschijnlijk niet in. Ook niet na het nieuws over de komst van Vincent Kompany.

"Zijn aanstelling is een positieve zaak voor de club", liet Bolasie optekenen in de Britse media. "Er zal zeker druk zijn voor hem om kampioen te spelen. Anderlecht is het Manchester United van België", legde Bolasie uit om de Britten een beeld te schetsen van RSCA.

Kompany

"Er werd heel veel ingekocht vorig jaar. Ze spelen ook voor het eerst in 56 jaar geen Europees voetbal, maar misschien is dat wel goed voor de club. Zo kunnen ze weer bouwen."

Bolasie werd ook gevraagd of Kompany de rol van speler-trainer zou aankunnen. "Jawel. In België wordt er trager gespeeld en gaat het minder snel op en af dan in Engeland. Fysiek zie ik dus weinig problemen voor hem", besloot Bolasie.

Hannes Van Gael

Anderlecht
 
 
Reacties.