Gejuich in Gent? Het overzicht voor de Europese plaatsen (en wat als KV Mechelen gestraft wordt?)

26 mei 2019 19:13

Het doek over de competitie is nu helemaal gevallen en dus weet iedereen wanneer het Europa in mag. Al is er natuurlijk nog 'Operatie Propere Handen' en een mogelijke straf voor KV Mechelen. Wie speelt wanneer in Europa?

Voor KRC Genk is het sowieso duidelijk: zij pakten de titel en zijn dus nu al zeker van de groepsfase van de Champions League volgend jaar. Ze zullen bij de loting in pot 3 of pot 4 terechtkomen en zich aan flink wat kleppers mogen verwachten en spelen vanaf 17 of 18 september zes groepswedstrijden.

Club Brugge eindigde tweede en is dus zeker van de derde van vier voorrondes in de Champions League, vanaf 6 augustus. Het vangnet van de Europa League is zeker en vast ook al binnen, de groepsfase daarvan begint op 19 september.

Ook KV Mechelen mag vanaf dan aan de bak in de Europa League. Standard mag als derde in de stand naar de derde voorronde vanaf 8 augustus. Antwerp van zijn kant mag vanaf 25 juli via de tweede voorronde ook die poules proberen te bereiken.

Wat als? 

Rest de vraag: wat als Malinwa Europa niet in mag door de eventuele gevolgen van 'Operatie Propere Handen' of een straf vanuit de UEFA? Dan mag Standard als derde de Europese poules alvast in en komt er een extra Europees ticket vrij.

Ook Antwerp schuift dan een ronde op naar de derde voorronde en AA Gent krijgt als vijfde in de stand dan een Europees ticket voor de tweede voorronde. Voor Charleroi is er sowieso geen Europees voetbal meer mogelijk.

Waag een gokje via BetFIRST. Dat kan je meteen 3,3x je inzet opleveren bij een uitzege, terwijl je bij Club Brugge van 200 euro er meteen 480 van kan maken.

Aernout Van Lindt

Beker van België \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.