Zetterberg krijgt onder Kompany iets andere rol (en meer verantwoordelijkheid op het veld)

26 mei 2019 10:35

Anderlecht heeft gisteren zijn volledige technische staf voorgesteld. Vincent Kompany wordt bijgestaan door T1 Simon Davies en krijgt daarnaast een legertje aan assistenten om de taken te verdelen. Ook de rol van Pär Zetterberg verandert daarbij toch wel wat.

Na zes maanden vooral vrijblijvend advies te geven op training krijgt Zetterberg meer verantwoordelijkheid tijdens de trainingen. Hij wordt dus een echte assistent. Onder Fred Rutten werd hij niet al te veel geconsulteerd omdat de Nederlander niet meteen wist wat zijn exacte functie was. Hij ergerde zich soms zelfs aan zijn aanwezigheid.

Nu wordt Zetterberg ingeschakeld om mee de tactische richtlijnen van Kompany te onderwijzen. Hij moet zich vooral met de middenvelders gaan bezighouden om hun onderlinge samenwerking beter te maken. Normaal gezien zal hij nu ook weer op de bank plaatsnemen.

Grotere bank installeren?

Al zal er ook in het Constant Vanden Stock-stadion straks een iets grotere dugout moeten gebouwd worden om iedereen een plek te geven. Ze zijn immers met zeven (Davies, De Roeck, Belhocine, Ngalula, Zetterberg, De Jong, Van Handenhoven) van de technische staf. En dan komen daar nog de materiaalmannen, dokter en kinesist bij.11 man minimum plus zeven wisselspelers. Geen enkele bank in België is zo groot.

Johan Walckiers

Anderlecht
 
 
Reacties.