Overzicht: spelers die via Racing Genk zijn doorgegroeid naar Europese top en subtop

17 juni 2019 19:39

Milinkovic-Savic staat in de belangstelling van PSG. Hij is lang niet de enige ex-speler van Racing Genk die het gemaakt heeft aan de Europese top-en subtop. Een overzicht van de spelers:

In doel kunnen we natuurlijk niet rond Thibaut Courtois. De Rode Duivel trok via Genk naar Chelsea. Daar werd hij eerst nog uitgeleend, maar nadien werd hij de onbetwiste nummer één. Sinds het voorbije seizoen speelt hij bij Real Madrid. het verliep nog niet van een leien dakje, maar volgens Zidane wordt hij volgend seizoen doelman nummer één. 

Op de rechtsachter vinden we Castagne. Racing Genk verkocht hem aan Atalanta en daar doet hij het uitstekend. Hij was één van de revelaties dit seizoen en Atalanta speelt volgend voetbaljaar in de Champions League. Castagne kan op interesse uit de Premier League rekenen.

Het centrale duo bestaat uit sterke beren. Kabasele speelt op regelmatige basis mee met Premier League-club Watford en Koulibaly is één van de grote sterren bij Napoli. Enkele Premier League-clubs azen op hem, maar hij kost meer dan 100 miljoen euro.

Op links staat Pocognoli. Hij begon zijn carrière bij Racing Genk en trok dan doorheen Europa. AZ Alkmaar, Standard, Hannover 96, West Brom, Brigthon en opnieuw Standard staan allemaal op zijn lijst.

Middenveld

De driehoek dat op het middenveld te vinden is zou makkelijk mee kunnen bij een Europese topploeg. Defour en Milinkovic-Savic zijn de controlerende middenvelders van dienst. Kevin De Bruyne staat voor hen als aanvallende middenvelder. Drie spelers die zich al meer dan bewezen hebben.

Ook heel wat talent op de flanken. Ferreira Carrasco speelde bij de jeugd van Racing Genk en speelde ondertussen bij AS Monaco en Atlético Madrid. Nu speelt hij in China, maar Bayern München en Arsenal zouden hem er graag bij willen. Bij Leon Bailey was het dan weer snel duidelijk dat hij te goed was voor de Belgische competitie. De Jamaicaan is nu één van de publiekslievelingen bij Bayer Leverkusen. 

Aanval

Met Benteke hebben we opnieuw een Rode Duivel dat in de aanval terug te vinden is. Vooral zijn periode bij Aston Villa zal niet snel vergeten worden. Toen vond hij vlot de weg naar doel. Hij speelde nog even bij Liverpool en nu probeert hij zijn steentje bij te dragen in Londen bij Crystal Palace.

Bart Vandenbussche

KRC Genk
 
 
Reacties.