Sporting Lokeren begint met definitieve overname aan wederopstanding: grote veranderingen op til?

17 juni 2019 16:47

Sporting Lokeren gaat door een onzekere periode. Het is nog niet duidelijk of ze volgend seizoen in 1A of in 1B gaan spelen. Eén probleem is wel al van de baan. De overname is eindelijk een feit.

Louis de Vries neemt Sporting Lokeren over van Roger Lambrecht. De Vries is een Antwerpse zakenman en ex-makelaar. Hij staat erom bekend om werkkracht aan visie te koppelen. 

Kernwaarden

Louis de Vries gaf ook al enkele doelen mee voor volgend seizoen. "Eerst wil ik mij een beetje inwerken, maar jeugdopleiding, financiële gezondheid en nauw contact met de achterban zullen de belangrijkste kernwaarden zijn.

Upgrade kleedkamers

Sporting Lokeren was duidelijk aan vernieuwing toe en ze lijken ook al de eerste stap in modernisering gezet te hebben. Zo heeft de club de kleedkamers een upgrade gegeven. Op deze manier willen ze de spelers meer comfort geven.

Transfers

Een ander belangrijk punt op de agenda is uiteraard een nieuwe kern. Een eerste transfer lijkt al in de maak, want Velimir Vlahovic is op proef bij de club. Vlahovic is een linksvoetige, centrale verdediger uit Montenegro. Met zijn 19 jaar staat hij bekend als een enorm talent in zijn land. 

Bij deze transfer zal het zeker niet blijven. Louis de Vries had namelijk eerder al aangegeven dat er minstens acht versterkingen moeten bij komen. Zes van die acht spelers moeten ook titularissen worden.

Qua uitgaande transfers heerst er nog onzekerheid. Vooral het matchfixingproces speelt daarin een belangrijke rol. Zo zou Cercle Brugge hengelen naar de diensten van boegbeeld Killian Overmeire, maar die lijkt nog even te willen afwachten. 

En dan is er nog Deschacht. De verdediger werd al snel een publiekslieveling, maar ook hij lijkt nu af te wachten. Lokeren wil zijn contract wel verlengen, maar Deschacht staat ook open voor andere ploegen. Wel staat vast dat hij zeker nog één seizoen wil voetballen. 

Voorbereiding nieuw seizoen

Sporting Lokeren is ook als eerste club begonnen met de voorbereidingen voor volgend seizoen. Gisteren speelden ze zelfs al hun eerste oefenwedstrijd. Ze wonnen met 0-2 op het veld van KVV Zelzate. Youngsters Mbayo en Symons zorgden voor de Lokerse doelpunten. 

Nils Wens

Sporting Lokeren
 
 
Reacties.