Kompany maakt zich op voor 'eerste werkdag' bij Anderlecht in jaren: "Ik heb goesting om het tij te keren"

24 juni 2019 07:49

Tot zijn twintigste verjaardag was Vincent Kompany als speler van Anderlecht geregeld op de club te zien. Het is iets waar ze in Brussel vanaf vandaag opnieuw gewend aan mogen geraken. De nieuwe speler-manager is terug uit vakantie en gaat weer volop aan de slag.

Achter de schermen is Kompany ongetwijfeld al langer bezig om Anderlecht te sturen in de richting die hij wil, maar vandaag strijkt hij voor het eerst terug neer op Neerpede. De Rode Duivel is pas terug van vakantie nadat hij ook op het EK voor beloften ging kijken naar de wedstrijd van de nationale ploeg tegen Italië.

In principe zal Kompany nog niet meetrainen. Hij zou wel enkele fysieke testen ondergaan en er staan ook enkele vergaderingen op het programma. Dinsdag is er een grote persvoorstelling en woensdag zal hij dan ook zelf het veld betreden.

Jeugd blijven steunen

In de aanloop daarnaartoe beantwoordde Vince op sociale media el enkele vragen van supporters. "Het wordt geen gemakkelijke opdracht, maar ik heb goesting om het tij te keren. Ik leerde veel van Guardiola, dat wil ik doorgeven. Daarbij is het belangrijk dat de jongeren spelen om hun beste niveau te halen. We moeten hen steunen."

Kevin Vanbuggenhout

Anderlecht
 
 
Reacties.