Dit is ons dreamteam van de 1/8e finales op het WK vrouwenvoetbal

26 juni 2019 18:27

Het WK vrouwenvoetbal komt stilaan in de zone van de waarheid. Ook de achtste finales zijn inmiddels achter de rug, de kwartfinalisten zijn gekend. Hoog tijd om terug te blikken middels een dreamteam.

Doel

In doel deden enkele keepsters het de voorbije speeldag prima. Sari Van Veenendaal hield haar team meermaals recht tegen Japan, maar Hedvig Lindahl zorgde met een gestopte strafschop voor hét summum van de speeldag.

Verdediging

De Engelse defensie stond opnieuw als een huis en nu beginnen ze ook nog te scoren: Houghton was enorm belangrijk, ook het doelpunt van Greenwood was van waarde. Bij Noorwegen was Mjelde opnieuw de regulator achterin. 

Middenveld

Op het middenveld kiezen we voor enkele absolute toppers. Graham Hansen was niet voor het eerst een metronoom voor Noorwegen, terwijl Amandine Henry de absolute regulator was van Frankrijk én bovendien ook nog scoorde in de verlengingen. De passing van Lavelle was bijwijlen briljant, op de flanken waren Heath en Martens (inclusief twee doelpunten) niet weg te denken.

Aanval

In de spits kunnen we niet naast Popp, die Duitsland op weg zette naar de zege, en Rapinoe die koel bleef met twee strafschoppen én veel werkkracht.

Redactie

 
 
Reacties.