Anderlecht trekt naar het BAS: terugkeer voor 'Vince the Prince' in een vol of leeg stadion?

17 juli 2019 13:13

Bij Anderlecht willen ze een terugkeer van speler-coach Vincent Kompany in een leeg stadion vermijden. De Brusselaars vechten donderdag hun straf aan na de incidenten tijdens Standard-Anderlecht in play-off 1.

Op 12 april werd de play-off 1-wedstrijd tussen Standard en Anderlecht stopgezet na wangedrag van de bezoekende fans. Enkele supporters gooiden projectielen op het veld.

Anderlecht hield er een boete van 6.000 euro, een 5-0 forfaitnederlaag en een match achter gesloten deuren aan over. Maar in het Astridpark willen ze liefst een terugkeer van Vincent Kompany in een leeg Lotto Park vermijden.

Het BAS zal zich donderdag dan ook over de zaak buigen. Indien Anderlecht ongelijk krijgt, dan zal het voor Vincent Kompany toch een kleine comeback in mineur zijn: een leeg stadion in zijn eerste thuiswedstrijd als speler-coach in de competitie. 

Net als ... Standard?

Anderlecht zal alvast gebruik maken van een zaak in 2017. Toen vocht ... uitgerekend Standard een straf van twee wedstrijden in een leeg stadion aan na de incidenten op het veld van Charleroi. Het BAS verwierp toen die straf. 

Bart Ver Elst

Anderlecht
 
 
Reacties.