Leandro Trossard scoorde het voorbije weekend in de Premier League tijdens zijn debuut: wie waren zijn voorgangers?

19 augustus 2019 18:37

Leandro Trossard maakte het voorbije weekend zijn debuut in de Premier League en hij deed het uitstekend. Hij wist zelfs te scoren. Hij is de vierde Belg dat kan scoren op zijn debuut in de Premier League.

Trossard was het voorbije weekend meteen belangrijk voor Brighton. HIj scoorde de 1-1 tegen West Ham United. Het was een knap afstandschot van de Belg. Door het doelpunt is hij nog maar de 4de belg met een doelpunt op zijn debuut in de Premier League. 

Luc Nilis

Ook Luc Nilis kon scoren op zijn debuut in de Premier League. Dat was in het seizoen 2000/2001 toen hij bij Aston Villa aan de slag ging. Hij scoorde tegen Chelsea en het was een belangrijk doelpunt, want de match eindigde uiteindelijk op 1-1.

De Belg speelde uiteindelijk maar drie Premier League-matchen voor Aston Villa. In de derde match tegen Ipswich viel hij uit met een zware blessure aan zijn been. Meteen ook het einde van zijn carrière. 

Benteke

Christian Benteke deed hetzelfde bij Aston Villa. Hij vertrok in de zomer van 2012 naar de Engelse club en ook hij zou scoren op zijn debuut. Swansea was het slachtoffer. Hij zou uiteindelijk zeer belangrijk worden voor Aston Villa. Hij speelde in totaal 101 matchen voor de club en hij scoorde daarin 49 keer. 

Vermaelen

Misschien een verrassende naam in het lijstje, maar ook Vermaelen scoorde op zijn debuut. Hij vertrok in de zomer van 2009 van Ajax naar Arsenal en hij scoorde in de eerste match van het seizoen tegen Everton. Deze match wonnen ze met duidelijke 1-6 cijfers. Vermaelen zou in het seizoen 2009/2010 zelfs 7 keer scoren voor de Engelse topclub. 

Nils Wens

Premier League
 
 
Reacties.