🎥 Het Duivelse weekend: kanonstart van Dortmund, Lyon en Denayer denderen voort

22 augustus 2019 16:23

Met het volgende weekend al in zicht, kijken we nog één keer terug naar het vorige weekend van de Rode Duivels. Met daarbij onder meer de aftrap van de Bundesliga.

Duitsland

In het eerste weekend van de Bundesliga stonden Axel Witsel en Thorgan Hazard in de basis bij Borussia Dortmund. Ondanks een tegendoelpunt in de eerste minuut, wonnen ze met 5-1 van Augsburg.

Koen Casteels won met Wolfsburg met 2-1 van FC Köln, al zag hij er niet al te best uit bij de tegengoal.

Frankrijk

In Frankrijk zijn Lyon en aanvoerder Jason Denayer fantastisch aan het nieuwe seizoen begonnen. Zes op zes, negen doelpunten gemaakt en geen enkel tegendoelpunt. Deze keer was Angers het kind van de rekening. Het werd 6-0.

Bij PSG stond Thomas Meunier in de basis. Hij kon een nederlaag echter niet afwenden. Het werd 2-1 op het veld van Rennes.

Spanje

Adnan Januzaj en Real Sociedad pakten een puntje op het veld van Valencia. De bezoekende gelijkmaker viel pas in minuut 101.

Bij Real Madrid was er nog geen Eden Hazard te bespeuren door een lichte blessure. Thibaut Courtois speelde wel, deed het goed en werd door Marca plots ‘een van de beste doelmannen ter wereld’ genoemd. Real won met 1-3 op het veld van Celta Vigo.  

Engeland

In de Premier League won Liverpool met 1-2 van southampton. Divock Origi mocht pas tien minuten voor tijd invallen. Het stond op dat moment 0-2, maar de drie punten gingen uiteindelijk dus mee met de Reds.

Leandro Trossard zag zijn eerste basisplaats bij Brighton & Hove Albion beloond worden met een knap doelpunt. Een tweede goal werd afgekeurd. Brigton – West Ham eindigde op 1-1.

Aston Villa en Bjorn Engels verloren ook hun tweede wedstrijd. Tegen Bournemouth werd het 1-2.

De eerste topper in de Champions League ging tussen Manchester City en Tottenham. Met Kevin De Bruyne en Toby Alderweireld stonden er twee Belgen aan de aftrap. Jan Vertonghen hoefde niet meer op de tribune plaats te nemen, maar bleef wel negentig minuten aan de bank gekluisterd.

De Citizens waren duidelijk baas en klommen twee keer op voorsprong, maar moesten uiteindelijk toch vrede nemen met één punt. Het werd 2-2.

Christian Benteke verloor met Crystal Palace met het kleinste verschil op het veld van Sheffield United.

Leicester City pakte een puntje op het veld van Chelsea. Bij de Blues ontbrak Michy Batshuayi. Hij scoorde wel twee keer voor de beloften. Bij de Foxes speelde Youri Tielemans een bleke wedstrijd.  Dennis Praet mocht een kwartier voor tijd voor het eerst zijn opwachting maken en deed het prima.

Het Duivelse weekend eindigde op maandag. Manchester United moet het voortaan zonder Rode Duivels doen. Een penaltymisser van Paul Pogba brak de Red Devils zuur op tegen Wolverhampton en Leander Dendoncker. Die laatste speelde negentig minuten. Het werd 1-1.

Simon Wauters

 
 
Reacties.