België scoort beste rapport in Europa van landen die minstens vier vertegenwoordigers hebben

20 september 2019 08:35

Een nederlaag, een gelijkspel en twee overwinningen: de resultaten van de Belgische ploegen in de Champions en Europa League zorgen voor iets opvallends. Van alle landen met vier of meer deelnemers kan België het beste rapport voorleggen.

Met zeven punten op een maximum van twaalf zitten Genk, Club Brugge, Standard en Gent samen aan een puntenoogst van 58%. Nederland, dat ook vier vertegenwoordigers op het Europese toneel heeft, doet even goed, maar Spanje, Engeland en Duitsland behaalden een lager percentage. Dat berekende Het Laatste Nieuws.

Meer nog, qua puntengewin zijn Engeland (10 op 21 - 48%) en Duitsland (10 op 21 - 48%) zelfs gebuisd op hun rapport. Donderdag meldden we u al dat de resultaten van Spaanse en Engelse teams in de Champions League pover waren. In de Europa League hebben de Spanjaarden zich duidelijk herpakt met een gelijkspel van Espanyol en zeges van Getafe en Sevilla.

Portugal (6 op 12 - 50%) is het vierde en laatste land met een geslaagd rapport.Turkije kan het slechtste rapport voorleggen. Hun vier vertegenwoordigers sprokkelden slechts een puntje. Galatasaray was de enige Turkse ploeg die niet verloor.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard
 
 
Reacties.