Dury looft Gent: "Deze ploeg is vergelijkbaar met hun kampioenenploeg"

21 september 2019 17:07

Francky Dury weet dat zijn spelers morgen hun tenen zullen mogen uitkuisen... Met AA Gent komt één van de bestvoetballende ploegen van het moment op bezoek. "En we gaan niet op Jonathan David alleen moeten focussen", aldus de trainer.

Een waarheid als een koe, want het gevaar komt van veel kanten bij de Buffalo's. "Ze hebben een sterke ploeg met veel mogelijkheden. Samen met Standard en Club Brugge behoort AA Gent momenteel tot de drie beste ploegen van België. Je mag niet vergeten dat ze nog kampen met een aantal geblesseerden zoals Chakvetadze. Maar deze voorbije zomer is er flink wat kwaliteit bij gekomen", klinkt het in HLN.

Voor Dury is deze ploeg een pretendent voor de titel. "We moeten niet alleen kijken naar David, want Gent is meer dan één speler. Als je ziet dat Dejaegere, Kubo en Bronn niet veel spelen, dan weet je dat dit een ploeg is voor de top. Ik denk dat het Gent van vandaag te vergelijken is met de ploeg van het kampioenenjaar. Het verschil is dat zij toen accelereerden in de play-offs, terwijl we nu nog maar zeven wedstrijden ver zijn."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.