In tijden van hoge nood kon Roeselare rekenen op bevriende clubs: "Zelfs met hun ballen getraind"

21 september 2019 17:39

Roeselare ging dan wel 2-0 onderuit in Lokeren, toch heerste er ook opluchting bij de West-Vlamingen, want voor hetzelfde geld mochten ze niet eens voetballen. De club tekende verzet aan tegen het faillissement en dat werd donderdag gegrond verklaard.

Dat betekende dat de club opnieuw gebruik mocht maken van de eigen faciliteiten, wat tot dan dus verboden was. "Het was behelpen... We mochten onze velden en de kleedkamers niet betreden, geen materiaal van de club gebruiken", lichtte Wouter Biebauw de benarde situatie toe.

Maar in tijden van nood moet je inventief zijn. "We zijn afhankelijk geweest van naburige, bevriende clubs. Daar mochten we dan met de hele ploeg trainen en gebruik maken van hun ballen. Een ideale voorbereiding was het absoluut niet", ging de aanvoerder van KSV verder.

Griekse toestanden

Zijn coach, Arnar Gretarsson, was dezelfde mening toegedaan. "Het is gebeurd en gelukkig draaide het positief uit voor ons. Dan moeten we op het veld de knop omdraaien en niet klagen. Alleen presteren", aldus de coach die zijn terugkeer naar de club waar hij tussen 2000 en 2006 voetballer was wellicht iets anders had voorgesteld.

"Het was geen alledaagse situatie, maar zo'n dingen gebeuren in het voetbal. Ik draai al lang mee in het wereldje en werkte in Griekenland. Daar heb ik ook het een en ander gezien", besloot de IJslandse trainer.

Hannes Van Gael

2e klasse \\ Sporting Lokeren \\ Roeselare
 
 
Reacties.