Miyoshi gaat op ontdekking in Europa en had aparte reden om voor Antwerp te kiezen

21 september 2019 13:40

Sinds vorig weekend staat Koji Miyoshi bekend als de matchwinnaar van Antwerp op het veld van Anderlecht. Het is best opvallend hoe de Japanner bij de 'Great Old' is terechtgekomen. Dit seizoen moet voor hem één grote ontdekkingstocht worden.

De beelden van zijn treffer in het Lotto Park gingen de wereld rond. Zo heeft Miyoshi zijn intrede in België niet gemist. "Meteen na de wedstrijd dook de goal overal op de Japanse nieuwssites op. Ook mijn ploegmaats bij de nationale ploeg schrokken ervan."

Nog geen Japanners bij Antwerp

Voor een Japanner zou het toch meer vanzelfsprekend zijn om in België bij Sint-Truiden te gaan voetballen. "Het is niet dat ik geen interesse had in een overgang naar STVV - waar ook heel wat kwaliteit rondloopt -, maar het feit dat bij Antwerp nog geen Japanners aan de slag waren, gaf voor mij de doorslag." 

En wat verwacht hij zelf nog van het vervolg van het seizoen bij Antwerp? "Het is een ontdekkingstocht. Ik wil ontdekken of het voetbal en het leven in Europa me bevallen of niet. Nadien zien we wel weer verder."

Kevin Vanbuggenhout

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ Cercle Brugge
 
 
Reacties.