Groep G: Oostenrijk boekt een cruciale uitzege en kan het EK al ruiken, Polen is op weg naar de groepswinst

13 oktober 2019 22:44

In groep G konden Polen en Oostenrijk een uitstekende zaak doen. Beide landen staan bovenaan de poule en speelden tegen rechtstreekse concurrenten Noord-Macedonië en Slovenië.

Het is bijzonder spannend in groep G want er zijn nog vijf landen die het EK kunnen halen. Polen is groepsleider (16) en dan volgden voor vanavond Oostenrijk (13), Noord-Macedonië (11), Slovenië (11) en Israël (8).

Polen-Noord-Macedonië

Polen was mits een overwinning altijd zeker van het EK, maar verschroeiend begonnen ze niet aan de wedstrijd. De thuisploeg was wel de betere ploeg en had ook het meeste balbezit. Pas diep in de tweede helft kon Frankowski na een knappe assist van Bayern-aanvaller Robert Lewandowski de ban breken. Vijf minuten later maakte Arek Milik er dan ook nog 2-0 van. Polen gaat zeker naar het EK deze zomer en is ook nagenoeg zeker van de groepswinst.

Slovenië-Oostenrijk

Slovenië was er sinds het WK in 2010 op geen enkel groot toernooi meer bij en kreeg in de thuiswedstrijd tegen Oostenrijk opnieuw de kans om naar de tweede plek te springen. De Slovenen hadden het moeilijk met de goed georganiseerde Oostenrijkers en konden bijzonder weinig creëren. Na twintig minuten maakte rechtsback Stefan Posch er 0-1 van. De Sloveense bondscoach Matjaz Kek bracht er nog heel wat aanvallers bij in de tweede helft, maar het bleef 0-1. Bij Slovenië kreeg de ingevallen Denis Popovic nog rood. Oostenrijk speelt nu nog thuis tegen Noord-Macedonië en gaat nog op bezoek bij het puntenloze Letland. Een overwinning of twee gelijke spelen is voldoende om zeker te zijn van het EK.