Bulgaars bondscoach deelt stevige sneer uit naar Engeland: "Racisme? Kan ik begrijpen"

14 oktober 2019 15:29

Maandagavond speelt Engeland om de kwalificatie voor het EK 2020 in Bulgarije. Volgens de Engelsen een niet zo fijne verplaatsing. De Bulgaarse bondscoach denkt er het zijne van.

Vorige week was te lezen dat Engeland het veld in Bulgarije zou verlaten bij enige vorm van racisme in het stadion. Iets waar ze bij de Bulgaarse bond niet mee kunnen lachen.

Krasimir Balakov, de Bulgaarse bondscoach, reageerde op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Engeland scherp op de uithalen van de Engelsen: "Ik vind niet dat er een probleem is", is Mikhailov van mening. "We hebben in Bulgarije veel spelers met een andere ethnische afkomst. Hier is het probleem zeker niet zo groot als in Engeland."

Begrip

Die uitspraken moest de Bulgaarse bondscoach even verduidelijken. "Ik bedoel dat we in Bulgarije niet zo'n problemen hebben gehad, terwijl er in Engeland tot in de laagste reeksen sprake van is. Ik kan dat begrijpen want het is een groot land met een diverse bevolking."

Spreken over voetbal

Tot slot had Balakov nog een boodschap voor het voetbal: "Ik adviseer iedereen nogmaals om te praten over het voetbal en niet over iets dat nog niet is voorgevallen." In 2011 waren er enkele spelers van Engeland het slachtoffer van racistische gezangen in... Bulgarije.

Dante Bellon

Engeland \\ Bulgarije
 
 
Reacties.