Groep H: Turkije pakt een bijzonder belangrijk punt in de slotfase op het veld van Frankrijk

14 oktober 2019 22:41

Frankrijk kreeg thuis tegen Turkije de kans om zich definitief te kwalificeren voor het EK. Het kon best de drie punten pakken want anders hadden de Turken de groepswinst voor het grijpen.

Frankrijk-Turkije

Na 7 speeldagen hadden zowel Frankrijk als Turkije 18 punten weten te verzamelen. Aangezien Turkije thuis met 2-0 won van de Fransen stonden ze aan kop in de poule. Frankrijk was in de eerste helft doorlopend de betere en via Griezmann kwam het ook bijna op voorsprong. Turkije stond bijzonder goed georganiseerd te spelen en in de tweede helft kreeg het meer grip op de wedstrijd. Burak Yilmaz liet op het uur na een fenomenale actie van Hakan Calhanoglu een enorme kans liggen op de 0-1.

Frankrijk groeide wel opnieuw in de wedstrijd en in het slot kopte de ingevallen Olivier Giroud de 1-0  binnen. Turkije leek verslagen, maar de gelijkmaker viel toch nog. Kaan Ayhan kopte in het diepe slot op een bijzonder knappe wijze de gelijkmaker binnen. Turkije blijft groepsleider en speelt nu thuis tegen IJsland en gaat dan nog naar Andorra.

IJsland-Andorra

IJsland had nog een waterkansje op de tweede plaats en moest thuis winnen van Andorra. Makkelijk ging dat allemaal niet en net voor de pauze maakte Arnor Sigurdsson er 1-0 van. Na het uur werd het ook nog 2-0 via Kolbeinn Sigthorsson. IJsland moet dus nog naar Turkije en zal daar absoluut moet winnen wil het nog in de top twee eindigen .

Moldavië-Albanië

Albanië kan de top twee niet meer bereiken na de nederlaag in de slotminuut op het veld van Turkije enkele dagen geleden. Albanië kende weinig problemen met Moldavië en stond aan de rust al 0-3 voor via Cikalleshi, Bare en Tirashi. Doelpunten vielen er niet meer in de tweede helft