Japanse topaanwinst op het wedstrijdblad, maar niet tussen de lijnen: "Natuurlijk is het dan heel anders"

14 oktober 2019 12:03

"We moeten vooral Jun Amano in de gaten houden", had Union-coach Thomas Christiansen aangegeven voor de wedstrijd in Lokeren. Groot was dan ook de verrassing toen bleek dat de Japanner niet op het veld stond.

Vooraf stond hij wél op het wedstrijdblad, maar uiteindelijk kon hij dan toch niet starten door een blessure. De Japanner probeerde het nog tijdens de opwarming, maar het ging niet klaarblijkelijk en dus werd hij door De Boeck vervangen.

"Hij was geblesseerd een dag voor de wedstrijd, maar we hebben het nog geprobeerd. Uiteindelijk lukte het niet en dan heeft het ook geen zin om hem op de bank te zetten", aldus Glen De Boeck over zijn last-minutewijziging.

Amano

"Uiteraard is het dan heel anders om met Diakhaté te voetballen in plaats van met Amano. Jun is iemand die de bal opeist en dan kan bijhouden, die het spel kan verdelen en dat op Leuven heel goed deed. Voor Diakhaté was het de eerste wedstrijd in anderhalf jaar, dus hij miste wat ritme - dat konden we hem niet verwijten."

"Misschien hebben we Jun wel wat gemist, ja. Het was voetballend veel minder goed dan tegen Leuven de week ervoor, er was te weinig rust aan de bal in de eerste helft. We verloren de bal te snel en moesten te veel achter de bal lopen. En zo kwam er een sneeuwbaleffect en kwamen er geen oplossingen."

Aernout Van Lindt

2e klasse \\ Sporting Lokeren \\ Union SG \\ --> ZONDER CLUB
 
 
Reacties.