Lokeren-Union zelfs tijdens de wedstrijd van Rode Duivels: "Vorm van competitievervalsing"

14 oktober 2019 10:23

Vincent Euvrard trok vrijdag al eens aan de alarmbel. Hij vond het niet kunnen dat er wel voetbal was in 1B tijdens de interlandbreak, gezien hij vier internationals moest missen. En hij was niet de enige trainer in 1B met dat probleem. Analist Karel Fraeye treedt hem bij...

Fraeye vindt dat 1B op gelijke voet moet behandeld worden. "Het hoort gewoon niet dat er - zeker gezien er slechts 24 officiële profclubs zijn - een onderscheid binnen het profvoetbal wordt gemaakt. Het is een weliswaar lichte, maar toch een vorm van competitievervalsing als ploegen niet over hun volledige kern kunnen beschikken", zegt hij bij Sporza.

"Dat de wedstrijd tussen Sporting Lokeren en Union dan ook nog eens overlapte met de wedstrijd van de Rode Duivels in Kazachstan tart al helemaal de verbeelding. Bij de KBVB sprak men van een onoplettendheid, een al even lachwekkende verdediging."

De budgetten in 1B zijn de lucht ingegaan en zo komen er ook internationals terecht. "De KBVB kan deze oproepen niet langer negeren, maar een mogelijk gevolg zal zijn dat er een aantal midweekwedstrijden meer zal worden afgewerkt. Voor supporters niet altijd de meeste gewilde formule, maar voor de 8 clubs die voltijds werken zal zich hier sportief geen enkel probleem stellen."

Johan Walckiers

2e klasse \\ Sporting Lokeren \\ Union SG
 
 
Reacties.