Maldini blikt terug op carrière: "Finale Champions League 2005 meest memorabele ooit"

14 oktober 2019 11:21

In een exclusief interview blikt Paolo Maldini terug op zijn carrière bij AC Milan. De familienaam Maldini gaat al meer dan een halve eeuw mee in San Siro. "Sinds 1954 loopt er onafgebroken een Maldini rond bij Milan."

Paolo Maldini heeft meer dan 100 matchen in de Champions League op zijn teller voor AC Milan. In totaal droeg de verdediger 25 jaar lang het shirt van de Rossoneri. Maldini maakte in 1985 zijn debuut voor Milan, speelde in totaal acht finales, mocht vijf keer de beker met de grote oren omhoogtillen en won zeven keer de Serie A. Sinds dit seizoen is hij technisch directeur bij de club van zijn hart.

“Sinds 1954 loopt er een Maldini rond bij AC Milan. Eerst was dat mijn vader Cesare als speler. Later werd die assistent van Nero Rocco en hoofdtrainer. Ikzelf ben bij de jeugd van Milan begonnen in 1978. Mijn zonen droegen het Milanshirt toen ik in 2009 ben gestopt”, vertelt Maldini aan de makers van het Champions League Magazine.

Snelste goal in “Mirakel van Istanboel”

Maldini speelde een hoofdrol in de CL-finale van 2005, later omgedoopt tot “Het mirakel van Istanboel”. Liverpool boog in de tweede helft op zes minuten tijd een 3-0-achterstand om tot 3-3 en haalde het nadien met strafschoppen. “Mijn doelpunt in de moeilijkste van alle finales die ik speelde is nog altijd de snelste goal in een finale van de Champions League.”

Hoewel Milan uiteindelijk zonder prijs naar huis moest, spreekt Maldini toch van een mooie finale. “Ze bevatte drama en toonde dat er geen zekerheden zijn in het voetbal. Dat is de schoonheid van voetbal. Deze finale is de meest memorabele van mijn acht finales”, aldus nog Maldini.

Nico Wieme

 
 
Reacties.