Bondscoach Bulgarije: "Engeland heeft een groter probleem met racisme dan wij"

15 oktober 2019 06:57

Na de 0-6 overwinning van Engeland tegen Bulgarije werd er meer gesproken over de racistische uitlatingen van de Bulgaarse fans dan over de match zelf. De partij werd tot twee keer toe stilgelegd omdat sommige Bulgaarse fans over de schreef gingen.

Maar na afloop van de partij verklaarde Krasimir Balakov, de bondscoach van Bulgarije, dat het land niet met een racismeprobleem kampt. Eerst herhaalde hij de prik die hij voor de match al had uitgedeeld aan Engeland.

"Wij kampen niet met een racismeprobleem. Toch niet zoals Engeland, waar het probleem veel groter is. In onze competitie zijn er minder problemen dan in de Engelse", citeerde Voetbal International Balakov.

De trainer zou naar eigen zeggen ook niet op de hoogte zijn geweest van racistische uitlatingen van de fans. En dat terwijl Popov, de aanvoerder van Bulgarije, de fans ging toespreken tijdens de rust. Maar dat ging volgens Balakov over een andere kwestie. "Ze waren wellicht ontevreden over onze prestatie", besloot de bondscoach.

Hannes Van Gael

Engeland \\ Bulgarije
 
 
Reacties.