Belgische beloften pakken broodnodige driepunter tegen Moldavië

15 oktober 2019 21:51

De Jonge Duivels hebben met 4-1 gewonnen van Moldavië. De Belgen kwamen op een dubbele voorsprong, maar kregen nog voor de rust een aansluitingstreffer om de oren.

België was meteen baas en kwam al na tien minuten op voorsprong. Openda kopte een voorzet van op de rechterkant tegen de touwen. België stoomde door en ging op zoek naar de 2-0. Die viel op het half uur: Antonucci trapte de bal via de doelman tegen de touwen.

Wedstrijd gespeeld tegen de offensief onmondige bezoekers? Niet echt, want twee minuten later stond het 2-1. Cojocaru trapte heerlijk voorbij Svilar. 2-1 aan de rust.

België was ook na de pauze baas, maar een derde doelpunt bleef uit. Tot de ingevallen Vanzeir een kwartier voor tijd alles en iedereen passeerde en slim teruglegde op Vanheusden, die goed was gevolgd. 3-1, boeken toe. In de slotfase werd de -eveneens- ingevallen Doku tegen de grond gewerkt. Hij eiste meteen zelf de elfmeter op en werkte die fraai af. 4-1. Meteen ook de eindstand.

België heeft nu vier op negen in groep I in de kwalificatiecampagne voor het EK U21 van 2021. Duitsland heeft zes op zes, maar België kan ook als tweede via de barrage nog naar het EK. België deelt die tweede plek nu met Bosnië en Herzegovina.