Racing Genk komt met een reactie na stilgelegde wedstrijd tegen STVV: "Er zullen geen vuurpijlen worden aangestoken tegen Standard"

16 oktober 2019 16:54

Samen met de fans heeft Racing Genk afspraken gemaakt over het gebruik van pyrotechnisch materiaal. De aanleiding is uiteraard de gestaakte Limburgse derby tussen STVV en KRC Genk eind september.

Enkele dagen geleden zaten de afgevaardigden samen met enkele vertegenwoordigers van de sfeergroepen. De club reageerde in een statement op de clubwebsite: "Sommige supporters laten zich meeslepen in gedragingen die de club en andere supporters schade toebrengen. De KBVB hanteert een nultolerantie voor het gebruik van pyrotechnisch materiaal in voetbalstadions. KRC Genk is hiervoor al herhaaldelijk beboet."

In de topper tegen Standard zullen er dan ook geen vuurpijlen te zien zijn: "De supportersgroepen zullen hier streng op toezien dat de gemaakte afspraken worden gerespecteerd. Nieuwe problemen zullen de club er toe aanzetten om corrigerende maatregelen toe te passen."

Arjen T'Sjoen

Jupiler Pro League \\ KRC Genk
 
 
Reacties.