Een maand na het debacle van Salzburg: "We gaan meer naar het Red Bull-systeem"

18 oktober 2019 13:28

In zijn voorbereiding voor de komende topper tussen Standard en Racing Genk verwees Yoni Buyens naar de nederlaag van Genk in Salzburg. Het werd 6-2 in de eerste wedstrijd van de Champions League-campagne. De ex-speler van Racing Genk voegde daar nog een opmerkelijke noot aan toe.

“Genk kreeg in Salzburg een serieuze klap om te verwerken. Gelukkig lukte dat voor de wedstrijd tegen Napoli en speelden ze daar zoals vorig seizoen”, vertelde Buyens in zijn analyse van de komende topper. “Al denk ik dat er bij Salzburg wel meer kwaliteit zit dan de meeste clubs in België. Binnen twee of drie jaar hebben ze spelers in de top van Europa rondlopen.”

Buyens verwees dan ook naar de samenwerking met Red Bull. “Het kostte enorm veel geld, maar dat hebben ze nuttig geïnvesteerd. Red Bull koos voor een jong project en dat levert nu op. Net zoals het in Leipzig het geval is en ik denk dat we met het huidige voetbal meer naar dat systeem gaan. Clubs worden afhankelijker van sterke bedrijven of personen. In België kan dat ook nog wel komen, maar het moet met de juiste mensen zijn.”

Dante Bellon

Jupiler Pro League \\ Champions League \\ Red Bull Salzburg \\ SK Sint-Niklaas \\ Lierse Kempenzonen
 
 
Reacties.