Broos neemt geen blad voor de mond als het over Kompany gaat: "Ik wil het woord belachelijk niet in de mond nemen, maar..."

18 oktober 2019 20:17

Hugo Broos is al vanaf dag één niet de grootste fan van het project en de rol van Vincent Kompany bij RSC Anderlecht. Ook na de slechte start neemt hij geen blad voor de mond.

Hugo Broos was in mei jongstleden - toen de terugkeer van Vincent Kompany werd wereldkundig gemaakt - al een non-believer. In Het Laatste Nieuws gaat de voormalige coach van meer RSC Anderlecht, Club Brugge en de Rode Duivels op het thema door.

Over de rol van Vincent Kompany als coach...

“Die trucs zoals Anderlecht met Kompany deed is je eigen trainers en de opleiding naar beneden halen. Ja, je moet dat papiertje hebben. Het is toch niet omdat je een tand kan trekken dat je een tandarts bent?”

Het trainersdiploma? Het is toch niet omdat je een tand kan trekken dat je een tandarts bent? - Hugo Broos

Over de rampzalige competitiestart...

“Een trainer van Anderlecht moet resultaten halen. Het is dus niet moeilijk om Kompany te veroordelen. Tenzij - en ik vind dat Anderlecht dit had moeten doen - de club vooraf zegt dat er iets nieuws komt met een onervaren coach, veel jeugd én dat het doel louter het halen van play-of 1 is.”

“En dat is niet gebeurd. Nu ziet Anderlecht zit verplicht om Frank Vercauteren terug te halen om punten te pakken. Ik wil het woord belachelijk niet gebruiken, maar we kunnen toch wel stellen dat het een ongemakkelijke situatie is.”

Vercauteren? Ik wil het woord belachelijk niet gebruiken, maar we kunnen toch wel stellen dat het een ongemakkelijke situatie is - Hugo Broos

Redactie

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ STVV
 
 
Reacties.