Mazzu zag zijn befaamde 'Mazzu-time' op speeldag 10 voor het eerst bij Genk, maar moet dit weekend vooral opletten voor MPH-time (alle cijfers!)

19 oktober 2019 12:36

Mazzu-time werd de vorige jaren een absoluut begrip in de Jupiler Pro League, omdat Charleroi erg vaak in de laatste minuten van een wedstrijd nog een match kon ombuigen. Dit seizoen was het voor Mazzu zelf wachten tot speeldag 10 tegen Moeskroen om ervan te profiteren. Wie doet dat het meest?

"Het is nu voor het eerst gebeurd bij Genk, die befaamde Mazzu-time die komt uit mijn tijd van bij Charleroi", aldus de oefenmeester van de Smurfen op de webstek van KRC Genk. "Soms moet je een signaal geven aan je spelers."

MPH-time?

"Dat kan door risico's te nemen of door vervangingen te doen. Soms loopt dat goed af, soms niet", is Mazzu duidelijk. Of we de komende weken de befaamde Mazzu-time nog meer gaan te zien krijgen bij Genk? Wie weet, maar dit weekend is het voor de topper tegen Standard vooral opletten voor de tegenpartij.

De Rouches hebben onder Michel Preud'homme namelijk al vijf punten weten te winnen door doelpunten na minuut 85. Cercle Brugge, Kortrijk en Charleroi waren de slachtoffers van dienst de voorbije tien speeldagen.

Bovenaan het klassement zien we dat Club Brugge geen doelpunten na minuut 85 nodig had om punten te vergaren, zij hebben vaak dan al de schaapjes op het droge. Onderaan zou Eupen (door het late doelpunt van Milicevic in het onderlinge duel met Cercle Brugge onder meer) onder de Vereniging terechtkomen. 

We gingen het na voor de eerste tien speeldagen in de reguliere competitie in de Jupiler Pro League, waarbij we enkel de goals in aanmerking namen die voor een verandering aan de uitslag hadden gezorgd in de laatste vijf minuten.

We lijsten voor jullie voor de volledigheid even graag alle wedstrijden op waarbij voorlopig een doelpunt viel in de laatste vijf minuten dat matchveranderend was. 

Speeldag 1Cercle Brugge - Standard; 88' Emond en '94 Limbombé (0-2)
Speeldag 1Charleroi - Gent; 89' Bruno (1-1)
Speeldag 3Charleroi - Antwerp; 90' Perbet (2-1)
Speeldag 5Standard - Kortrijk; 89' Amallah (2-1)
Speeldag 6KV Mechelen - Moeskroen; 92' De Medina (2-2)
Speeldag 6KV Kortrijk - KV Oostende; 89' Skulason (2-2)
Speeldag 7STVV - Waasland-Beveren; 94' Teixeira (1-1)
Speeldag 7Anderlecht - Antwerp; 87' Miyoshi (1-2)
Speeldag 9Moeskroen - Zulte Waregem; 90' Oberlin (2-2)
Speeldag 9Cercle Brugge - KAS Eupen; 88' Milicevic (1-2)
Speeldag 9STVV - Genk; 87' Boli (3-3)
Speeldag 9Standard - Charleroi; 90' Mpoku (1-1)
Speeldag 10Genk - Moeskroen; 98' Onuachu (2-1)

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard \\ STVV \\ Zulte Waregem \\ Cercle Brugge \\ Eupen \\ KV Oostende \\ KV Mechelen \\ KV Kortrijk \\ Moeskroen \\ SK Beveren
 
 
Reacties.