Liverpool te sterk voor moedig Genk; Dries Mertens op en over Maradona

23 oktober 2019 22:58

Liverpool boekte een logische overwinning tegen een moedig Racing Genk. Dries Mertens was weer van groot belang voor Napoli. Barcelona moest zwoegen in Tsjechië en Inter haalde het nipt van Borussia Dortmund.

Groep E

Racing Genk-Liverpool: 1-4

lees er hier alles over

RB Salzburg-Napoli: 2-3

Alweer een knotsgekke partij in Oostenrijk. Een vroeg doelpunt van Haaland werd afgekeurd, waarna Mertens Napoli op voorsprong met een hard schot in het dak van het doel. Vlak voor rust scoorde Haaland dan toch, vanaf elf meter. Mertens bracht Napoli in de tweede helft op voorsprong (en springt zo over Diego Maradona in de all-time topschutterslijst van Napoli. Toch was het weer Haaland die de bordjes in evenwicht bracht. Meteen zijn zesde doelpunt in zijn drie eerste partijen in de Champions League: niemand deed dit hem voor. Amper een minuut later scoorde Insigne de 2-3.

Groep F

Inter-Borussia Dortmund: 2-0

Inter, met Lukaku in de basis, kwam halverwege de eerste helft op voorsprong tegen Dortmund. Het was Lautaro Martinez die kon scoren op aangeven van De Vrij. Diep in de tweede helft miste diezelfde Martinez vanop elf meter dé kans om de score te verdubbelen. Lukaku was toen al naar de kant gehaald door Conté. Candreva besliste de wedstrijd in de slotminuut.

Slavia Praag-Barcelona: 1-2

Messi zette Barcelona al snel op rozen. Daarna verwaterde het spel en het was Slavia Praag dat in het begin van de tweede helft langszij kwam via Boril. Barça ging alsnog met de drie punten lopen, maar kreeg hulp uit onverwachte hoek. Het was de ex-speler AA Gent en Zulte Waregem die zijn eigen doelman verschalkte.