Technisch directeur De Condé geeft meer tekst en uitleg bij situatie Genk: "Dit is Genk onwaardig"

11 november 2019 09:12

KRC Genk zit in zwaar vaarwater. De vrije val in het klassement is al enkele weken aan de gang en dus staat Felice Mazzu zwaar ter discussie. Dimitri De Condé, technisch directeur van de Limburgers, geeft meer uitleg.

De Condé had tegen Gent eigenlijk een kentering verwacht. "Ik had na Liverpool een beter gevoel. Ik dacht dat we heel scherp voor de dag zouden komen. Het resultaat is één element, maar iedereen ziet en voelt dat wat we gepresteerd hebben Genk onwaardig is. Dat is niet oké", zegt hij bij Sporza.

"Thuis moet je de match in handen nemen en dat gebeurde te weinig. Dat kunnen we niet 100 procent verklaren. Dat is nu onze eerste taak. "We moeten hier als club uitkomen. We moeten deze week de koppen samensteken en kijken wat het beste is voor de club en op welke manier we voortgaan."

Op bestuursniveau bekijken hoe we dit kunnen omkeren

De manier waarop doet nog het meeste pijn. "Ik wil dat we als club uitstralen dat we willen winnen en dat heb ik gemist op het veld. We stralen dat vandaag de dag niet uit en dat is de verantwoordelijkheid van iedereen die sportief iets te maken heeft met deze club."

De spelers beweren nog achter de trainer te staan, maar dat wou De Conde niet bevestigen. "Dat houd ik intern. Op bestuursniveau moeten we kijken wat de juiste keuze is en op welke manier we denken dat de kans op slagen om dit te keren het grootst is. We zijn halfweg de competitie en we willen het beter doen. De mensen in de tribunes mogen dat eisen. Met deze coach? Dat gaan we bekijken, het is nu nog te emotioneel. Maar er moet wel iets veranderen."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ KAA Gent
 
 
Reacties.